Leena Saarela

Työyhteisösovittelun erityisosaaja. Kouluttaja.

Medling också på svenska, vänligen ta kontakt för mer information.
Puhun myös englantia, ranskaa ja hiukan saksaa.

Paikkakunta: Helsinki, Kouvola (työskentelyalueena koko Suomi)

Yhteystiedot: 0400722502, leena.saarela (at) sovittelumestarit.fi

Tehtävissäni eri yhteisöissä olen nähnyt kuinka olennainen osa toiminnan sujuvuutta ovat hyvät henkilösuhteet. Koko yhteisön menestys saattaa kaatua kahden henkilön väliseen konfliktiin, joka laajetessaan repii pohjan kaikelta brändityöltä ja talouspanoksilta. Uskon vahvasti, että sovittelua kannattaa hyödyntää yhtenä helpoimmista ratkaisukeinoista lähes kaikkiin konflikteihin.

Opiskelu Työyhteisösovittelun erityisosaajan koulutuksessa sain hyvän täydentävän pohjan ennaltaehkäistä ja sovitella konflikteja (HY+, Helsingin yliopiston täydennyskoulutus, 30 op).

Suosittelut: ”Leena Saarelaa voin varauksetta suositella niin sovittelijaksi kuin sovittelijakouluttajaksikin. Hänellä on paitsi työn vaatima muodollinen pätevyys HY+:n ohjelman läpi käyneenä mutta myös hyvän sovittelijan tärkeimmät avut: kärsivällisyyttä, kykyä kuunnella, empatiaa ja sydämen viisautta. Leena on lähestyttävä ja lämmin, rakentava ja rauhallinen, ja mahdollistaa esimerkillään rakentavan keskustelun ja sovun löytymisen.” Pia Lappalainen, TkT, FM,
HY+ Työyhteisösovittelijakoulutuksen ohjelmajohtaja, Suomen sovittelufoorumin hallituksen jäsen.

Konfliktien ennaltaehkäisy Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen on lähellä sydäntäni. Miten saada vapaaehtoiset jaksamaan tehtävässään? Tätä olen tutkinut mm. yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa teemalla Konfliktien ennaltaehkäisy ja ratkaisu urheiluseuroissaLue lisää ->

Sovittelumestarit Olen kokenut hyvin tärkeäksi viedä restoratiivisen sovittelun metodeja eteenpäin työyhteisöihin. Tätä edesauttaakseni perustin Sovittelumestarit.

Minä Minulla on vuosien työkokemus sekä alaisena että esimiehenä. Yhdistystoiminnassa olen ollut pitkään sekä aktiivina vapaaehtoisena että ammattilaisena. Toimin nykyisin kouluttajana myös VERSO-ohjelmassa (vertaissovittelu kouluissa) ja olen Suomen sovittelufoorumin (SSF) hallituksen jäsen. Olen myös kolmen nuoren aikuisen äiti ja valokuvauksen harrastaja.

Autan mielelläni pienimpiäkin yhteisöjä löytämään sovinnon, olethan yhteydessä!

OTA YHTEYTTÄ LEENAAN: puh. 0400722502, leena.saarela (at) sovittelumestarit.fi tai kysy (at) sovittelumestarit.fi.