Sovittelumestarit on työyhteisösovittelua ja sovittelukoulutusta tarjoava yritys. Asiakkaitamme ovat pääasiassa eri kokoiset yhteisöt, yritykset ja järjestöt. Järjestämme myös kaikille avoimia koulutuksia.

Työyhteisösovittelu

Työyhteisösovittelua käytetään parantamaan yhteisön ilmapiiriä ja korjaamaan vaurioituneita ihmissuhteita tilanteissa, joissa jännitteet ja ristiriidat häiritsevät ihmisten työntekoa ja pahimmillaan uhkaavat terveyttä. Sovitteluissa on käsitelty esim. epäasiallista käytöstä ja kommunikointia, kiusaamista, puhumattomuutta, juoruilua, esimiehen ja alaisen välisiä konflikteja sekä ristiriitoja liittyen työajan käyttöön tai työtehtävien jakoon.

Puolueeton sovittelija auttaa yhteisöä löytämään konfliktiin ratkaisun nopeasti ja tehokkaasti. Ulkopuolinen apu voi olla ratkaisevaa, jotta ihmiset kokevat tulevansa tasapuolisesti kuulluiksi. Noin 90 % sovitteluista onnistuu: ilmapiiri paranee, ihmiset oppivat tuomaan mielipiteensä esille rakentavammin ja ymmärtämään paremmin sekä omaa että toisten käyttäytymistä. Tulokset alkavat näkyä yleensä heti sovittelun jälkeen. Sovittelu maksaakin itsensä nopeasti takaisin.

Lue lisää sovittelusta.

Katso esimerkki hinnoistamme.


Koulutukset

Kun toinen on vihainen, vaikuttaa oma käytös ratkaisevasti siihen, miten vuorovaikutus etenee. Konfliktien sovittelu ja sovitteleva kohtaaminen on taito, jonka voi oppia. Koulutuksemme antavat käytännön työkaluja näihin tilanteisiin. Voit tilata meiltä koulutuksen vaikka koko yhteisölle, jolloin ilmapiiri yhteisössä samalla paranee, kun ymmärrys sekä omaan että toisten käytökseen lisääntyy.

Lue lisää koulutuksistamme.

Katso seuraavat kaikille avoimet sovittelukoulutukset.


Yhteisön sisäisen sovittelijatoiminnan käynnistäminen

Haluatteko aloittaa yhteisössänne oman sovittelijatoiminnan? Sisäisten sovittelijoiden kouluttamisen lisäksi voimme auttaa koko konseptin suunnittelussa. Kysy lisää Leenalta.


Palautetta

Sovittelumestarit vastasi räätälöitävään koulutustarpeeseemme joustavasti ja nopeasti. Kokosimme yhdessä tärkeimmät osa-alueet ja toivotut hyödyt sovittelukoulutuksesta, mitkä toteutuivat koulutuspäivinä osallistujien mielestä hyvin. Saimme konkreettisista caseista uusia työkaluja sekä HR:n että työsuojelun tehtävien haasteellisiin vuorovaikutustilanteisiin. Juuri konkreettisten toimintamallien saaminen toteutui meistä erityisen hyvin. Koulutuspäivissä oli lisäksi hauska ilmapiiri, mikä loi meille yhteishenkeä. Kouluttajana Leena osaa kuunnella ja antaa tilaa mutta myös patistaa heittäytymään juuri sopivalla tavalla.Elina Antikainen, henkilöstön kehittämispäällikkö, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote). (koulutus 2 pv)

”Olen erittäin tyytyväinen, että päätin tilata koulutuksen. Käytännönläheistä ja konkreettista, uusia näkökulmia avaavaa. Leena sai ryhmämme hyvin innostumaan harjoituksiin ja keskusteluun vaikeista teemoista.” Mikko Säteri, toiminnanjohtaja, Finnfoto – Suomen valokuvajärjestöt ry. (Koulutus 1 pv)

Työyhteisösovittelun peruskurssilla oli sekä hauskaa, että hyödyllistä ja aineksia omaan arkityöhön tarttui paljon matkaan. Intensiivinen koulutus, mutta ehdottomasti kannatti osallistua.” Elina Anttonen, seurakehittäjä, Suomen Salibandyliitto ry. (Avoin koulutus 2 pv)

Leenalla on hieno tyyli luennoida sovittelusta ja saada koulutetut toimimaan oppien mukaan. Hän osaa soveltaa sovittelun taitojaan myös harjoitustilanteissa osallistujien kantojen kuuntelemisena kantaa ottamatta. Leena on asiantunteva, innostava ja ystävällinen, mutta tarpeen tullen oivia kielikuvia käyttävä sovittelija ja vuorovaikuttaja. Hän on toteuttanut menestyksellisesti useita koulutuksiamme.” – Aila Peippo-Pasuri, asiantuntija, Aktiivi-Instituutti. (Koulutukset 1,5 h – 3 pv)

Palautetta sovitteluun osallistuneilta:

”Elefantti saatiin poistettua huoneesta eli päästiin puhumaan asioista. Salamyhkäisyys ja sen aiheuttama kollektiivinen ahdistus väheni. Kiitos, tämä edisti montaa asiaa.”

”Kissa nostettiin pöydälle, ilmapiiri puhdistui ja keveni.”

”Sovittelija mahdollisti ristiriidan tasapuolisen käsittelyn. Sovittelija jäi hienosti taustalle ja astui esiin tilanteen niin vaatiessa.”


Ota yhteyttä

Puhelimitse tavoitat meidät numeroista 0400722502 (Leena) ja 0413195179 (Eeva). Huomioithan, että työn luonteesta johtuen emme aina pääse vastaamaan puhelimeen. Jätäthän tällöin viestin, jotta soitamme takaisin. Voit laittaa viestisi myös suoraan yhteydenottolomakkeemme kautta. Kysy lisää sovittelusta tai koulutuksistamme, pyydä tarjous, anna palautetta.

Työskentelyalueena meillä on koko Suomi. Sovittelemme ja koulutamme myös iltaisin ja viikonloppuisin.


Sovittelumestarit
Y-2809944-4

kysy (at) sovittelumestarit.fi
puh. 0400-722 502

Postiosoite:
Mannerheimintie 61
00250 Helsinki


Lisätietoja sovittelusta:

Suomen Sovittelufoorumi ry

Timo Pehrmanin työyhteisösovittelun väitöskirja

Työyhteisösovittelu – oikeudet ja velvollisuudet