Leena Saarela

Työyhteisösovittelun erityisosaaja. Kouluttaja.

Medling även på svenska, vänligen ta kontakt för mer information.
Puhun myös englantia ja ranskaa.

Paikkakunta: Helsinki, Kouvola (työskentelyalueena koko Suomi)

Yhteystiedot: 0400722502, leena.saarela (at) sovittelumestarit.fi, linkedin.com/in/leena-saarela/

Minulla on vuosien työkokemus sekä alaisena että esimiehenä – ennen yrittäjäksi ryhtymistä toimin vuosikymmenen verran pk-yhteisön toimitusjohtajana. Nykyisin työskentelen täysipäiväisesti sovittelun ja sovittelukoulutusten parissa. Toimin kouluttajana myös VERSO-ohjelmassa (vertaissovittelu kouluissa) ja olen Suomen Sovittelufoorumin (SSF) hallituksen jäsen. Minulla on muutoinkin laaja kokemus vapaaehtoistyöskentelystä eri yhdistyksissä ja niiden hallituksissa. Olen myös kolmen nuoren aikuisen äiti ja valokuvauksen harrastaja.

Tehtävissäni eri yhteisöissä olen nähnyt kuinka olennainen osa toiminnan sujuvuutta on hyvä ilmapiiri. Koko yhteisön menestys saattaa kaatua kahden henkilön väliseen konfliktiin, joka laajetessaan repii pohjan kaikelta brändityöltä ja talouspanoksilta. Jos ilmapiiri on ahdistava, yhteisön parhaat tekijät kaikkoavat heti tilaisuuden tullen toisaalle.

Suosittelut: ”Leena Saarelaa voin varauksetta suositella niin sovittelijaksi kuin sovittelijakouluttajaksikin. Hänellä on paitsi työn vaatima muodollinen pätevyys HY+:n ohjelman läpi käyneenä mutta myös hyvän sovittelijan tärkeimmät avut: kärsivällisyyttä, kykyä kuunnella, empatiaa ja sydämen viisautta. Leena on lähestyttävä ja lämmin, rakentava ja rauhallinen, ja mahdollistaa esimerkillään rakentavan keskustelun ja sovun löytymisen.” Pia Lappalainen, TkT, FM,
HY+ Työyhteisösovittelijakoulutuksen ohjelmajohtaja, Suomen sovittelufoorumin hallituksen jäsen (2017).

Alan koulutus Työyhteisösovittelun erityisosaajan noin vuoden kestävä koulutuskokonaisuus (HY+, Helsingin yliopiston täydennyskoulutus, 30 op).

Uskon vahvasti, että sovittelua kannattaa hyödyntää yhtenä helpoimmista ratkaisukeinoista lähes kaikkiin konflikteihin. Koulutuksen kautta voi myös ennaltaehkäisevästi parantaa omia sekä yhteisön vuorovaikutustaitoja haastavissa tilanteissa. ”Miksei kukaan ole kertonut tätä aiemmin” on lähes jokaisessa koulutuksessa kuulemani kommentti, aivan kuten sovittelun jälkeen kuulen usein lauseen ”Miksei tätä tehty jo aiemmin”.

Olen panostanut koulutuksiin, joissa harjoittelun kautta saadaan selkeät työkalut vaikeiden tilanteiden kohtaamiseen mm. esimiestehtävissä. Myös vapaaehtoistoiminnan kehittäminen on lähellä sydäntäni. Miten saada vapaaehtoiset jaksamaan tehtävässään? Tätä olen tutkinut mm. yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa teemalla Konfliktien ennaltaehkäisy ja ratkaisu urheiluseuroissa. Lue lisää ->

Sovittelumestarit Työskentelin sovittelun asiantuntijana jonkin aikaa muiden töideni ohessa, kunnes päätin panostaa tähän sydämen asiaksi kokemaani alaan täysipäiväisesti. Tätä edesauttaakseni perustin 2017 Sovittelumestarit.

Autan mielelläni pienimpiäkin yhteisöjä löytämään sovinnon sekä sovittelevan kohtaamisen taidon, olethan yhteydessä.

Ota yhteyttä Leenaan: puh. 0400722502, leena.saarela (at) sovittelumestarit.fi.